instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi arttırma


  1. Ana Sayfa
  2. Sponsor

SİTENİZİ HIZLANDIRMAK İÇİN 5 YÖNTEM

SİTENİZİ HIZLANDIRMAK İÇİN 5 YÖNTEM
0

İçinde bulunduğumuz bilişim çağında kaçınılmaz olan dijital dönüşümle veri miktarı ve bilginin akış hızı gitgide artıyor. Bu çağda her konuda hızlı olan kazanıyor.  Çağımız internet kullanıcılarının talebi de hızlı yüklenen websiteleri, sayfalar arası geçiş, site açılış hızı önemli bir konu.

İnternet siteniz ne kadar hızlı olursa hedef kitleniz siteye o kadar hızlı ulaşabilir. Sitenizin hızlı olması müşterilerinizin daha hızlı alışveriş yapabilmesine de olanak sağlar. Çoğunlukla Google sıralamalarında hızlı olan siteler üst sıralarda yer alıyor. Ayrıca Google botlarının sitenizi daha çabuk tarayıp, daha kısa sürede indeksleyebilme ihtimalinin de önünü açıyor hızlı siteler. Tüm bu faydalar sizi rakiplerinizin önüne geçirir ve sitenizin dönüşüm oranları eş zamanlı olarak artış gösterir.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bir internet sitesinin 3 saniyeden uzun sürede açılması sebep olduğu kullanıcı kaybının yanısıra sitenin Google’daki sıralamasını da olumsuz etkiliyor.

Bu durum için gerekli teknikleri kullanabilir ve tüm bu kayıplarınıza son verebilirsiniz. Sitenizin yavaş açılmasının pek çok sebebi olabilir. Sebep bazı zamanlarda sunucu kaynaklı olabilirken, bazense yazılımsal yada büyük dosya boyutlarından kaynaklanıyor olabilir.

Bu İçerikte Okuyacaklarınız :

Site Hızı Testi

İlk adım olarak her zaman sitenizin hızını test etmelisiniz. Sitenizin hız testini yapabilmek için kullanılan araçlar size; önbelleğe alma, istemci-sunucu arasındaki gidiş-dönüş süreleri, veri indirme-yükleme boyutu ve kullanıcı deneyimi gibi ölçümlere dayalı olan performans ölçümleri sunar. Sitenizin iyi bir hıza sahip olduğu konusunda genel kabul gören puanlar 80 ve üstü olarak kabul edilir. Her test aracının ilgili parametrelere ait farklı analiz metodu bulunmaktadır. Bu sebeple daha kapsamlı bir analiz için farklı test araçlarını kullanmanız çok daha faydalı olacaktır.

Sitenizin Hız Testini Yapabileceğiniz Siteler

Sitenizin ne kadar hızlı yüklendiğini ölçebilmek ve görebilmek için Google PageSpeed Insights, Pingdom, GTmetrix gibi online test araçlarından yararlanabilirsiniz. Bu araçlar sayesinde web sitenizin hem mobil hem de masaüstü cihazlarda sayfa yüklenme performans hızını öğrenebilirsiniz.

Görsel Optimizasyonu

İnternet sitelerinde kullanılan resim, logo ve diğer çeşitlerdeki görsellerin siteye olan katkısı ve oynadığı rol oldukça önemlidir. Etkileyici görseller ve kaliteli bir logo sitenizi bir üst noktaya taşımakta kaldıraç görevi görmektedir. Aynı zamanda profesyonel bir görünüm katmakta ve yalnızca yazılardan oluşan bir internet sitesine göre daha fazla ilgi çekmektedir.

Fakat, optimizasyonu yapılmamış yüksek boyutlu görseller, sitenizin geç yüklenmesine sebep olmaktadır. Bu da sayfanızın hızının düşmesine sebebiyet vermektedir. Bu da kullanıcıların sitenizde daha az vakit geçirmesi demektir.  Bu noktada görsellerinizin kalitesinde bir değişiklik yapmadan yalnızca boyutlarını düşürebileceğiniz çevrimiçi araçları kullanabileceğiniz gibi profesyonel görsel veya logo tasarım hizmeti veren hizmet sağlayıcılardan da yararlanabilirsiniz.

Sunucu Yanıt Süresi

İnternet siteleri de gerçek hayattaki binalar gibi bir arazi, sanal arazi üzerine inşa edilirler. Bir internet sitesinin kurulumu ve yayınlanabilmesi için gerekli olan bu sanal araziye “hosting” denilmektedir.  Hosting bir internet sitesinin temeli olma özelliğini barındırdığından, araziniz iyi değilse kurduğunuz sistemin de sağlam olmaması muhtemel bir olasılıktır. Bir diğer deyişle sitenizin erişilebilir olması ve yayına kesintiye uğramadan sürekli devam edebilmesi için gerekli olan en önemli unsur hosting’dir.

Kalitesiz, ucuz ve uptime yani sürekli hizmet değerlerinde sorun yaşanan internet hosting firmaları ile çalışmak hem site hızınızın hem de diğer tüm performans değerlerinizin üzerinde olumsuz etkilere sebep olur. Siteniz ve sunucunuz arasındaki bağlantının stabil olmaması ve sürekli kopması, sitenize erişimin tamamiyle durmasıyla veya sitenizin yavaşlamasıyla sonuçlanır. Site hızınızı artırtmak istiyorsanız, bu alanda performansını ispatlamış bir hosting firmasıyla çalışmanızda her zaman fayda var.

Cache Etkinleştirimi

Kullanıcılar bir internet sitesine girdiğinde, sitenizi oluşturan tüm bileşenler; örneğin HTML dokümanları, görseller, CSS ve JavaScript dosyaları gibi, kullanıcıların sabit disklerindeki geçici depolama alanında saklanır. Buna Tarayıcı Önbelleği yani Cache denir. Tarayıcı Önbellek(Cache)’in etkinleştirilmiş olması kullanıcıların daha sonra aynı internet sitesini tekrar ziyaret etmesi halinde efektif olmaktadır. Bu dosyaların zaten ilgili kullanıcının önbellekleğine ilk ziyaretinde yüklenmiş olmasından dolayı sunucunuzdan yeniden indirilmesine gerek kalmaz. Bu sayede de veritabanının sorgusu azalacağından internet sitenizin çok daha hızlı açılmasını sağlar.

Veritabanı Optimizasyonu

Veritabanınızda mevcut olan fakat kullanmadığınız birikmiş tüm veriler sitenizin hızının düşmesine sebep olmaktadır. Veritabanınızın optimizasyonunu yapmak, gereksiz birikim sebebiyle boyutu artmış olan veritabanınınızın boyutunu azaltır ve sitenizin hız performansının artmasını sağlar. Kullanmadığınız taslaklar, spam yorumlar, çöp kutusu içinde kalmış veriler, geçici olarak eklenmiş fakat silinmesi unutulmuş seçenekler ve gereksiz görseller gibi artık işe yaramayan ve atıl bekleyen veriler silinmelidir. Bu sayede site hızınızı oldukça artırabilirsiniz. Bu işlemi kolayca tek seferde yapabilmek için yine bir çok araç mevcuttur. Örneğin Wordpress için LiteSpeed eklentisiyle hızlıca veritabanınızı optimize edebilirsiniz. Autoptimize eklentisi de yine bu adımda size oldukça yardımcı olabilecek bir eklentidir.

Son olarak;

Unutmayın ki hız dönüşümdür. Sitenizin hem mobil hem de masaüstü hızını düzenli aralıklarla takip etmeyi ve bu işlemleri uygulamayı ihmal etmeyin.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap